طرح هدایت
 هوش های هشت گانه
 
طبق نظریه ی هوارد گاردنر کسی کم هوش نیست...
روانشناسان هوش را به صورت های متفاوتی تعریف می کنند و هر کدام وجود هوش را در چیزهای مختلف می بینند و هنوز هم سر تعریف آن به توافق نرسیده اند. اما در نظریه های جدید بیشترهوش را "توان سازگاری و پیشرفت در شرایط مختلف" تعریف می کنند و آن را به شغل یا مهارت خاصی نسبت نمی دهند.
 ماجرای هوش های مختلف را اولین بار "هوارد گاردنر" بیان کرد. او پس از انجام تحقیقات مختلف گفت : هوش ، انواع و اقسامی دارد که هر کدام از ما معمولا یک نوع از آن را به صورت برجسته داریم که فقط باید آن را در خودمان پیدا کنیم و بعد تحصیلات و شغلمان را بر اساس آن انتخاب کنیم. گاردنر که روانشناس است ، پس از بیان نظریه ی هوش های هشتگانه خود باعث خوشحالی انسان های زیادی شد که فکر کم هوش بودن را از ذهن خود دور سازند.
 او در نظریه اش می گوید : بیشتر آدم ها تمامی هوش های هشتگانه را دارند(یعنی در همه ترکیبی از هوشهای مختلف وجود دارد) اما در هر کدام یک نوع هوش ، قویتر از بقیه هوش ها است.گاردنر معتقد است که هر کدام از این هوش ها آدم را به کارها و یا مشاغل خاصی گرایش می دهد و آرامش ، مطالعه آثار منطقی ، فلسفی و ادبی می تواند هوش های ما را تقویت کند.
هوش های زیر ، هوش های هشتگانه هستند که طبق توصیه روانشناسان شما می توانیداز بین هوش های زیر هوش خود را پیدا کنید تا موفق شوید.
هوش های زیر همان هشتگانه های طلایی هستند :
۱.هوش کلامی (زبانی)
افرادی که این هوش را دارند از زبان کم نمی آورند ، از آن استفاده های زیادی می کنند. آنها از کلام خودشان برای تبیین اهداف و استدلال های خود خوب استفاده می کنند. زیبا صحبت می کنند ، زیبا می نویسند ، زیبا تحلیل می کنند ، افراد خوش کلام که معمولا همان حاضر جواب ها هم هستند ، اطلاعات عمومی زیادی دارند ، کتاب زیاد می خوانند البته نه برای کسب معلومات ، بلکه کتاب خواندن گستره زبانیشان را زیاد می کند و هوش کلامی آنها را پرورش می دهد.افرادی که هوش کلامی دارند، در بهترین حالت می شوند : نویسنده یا شاعر البته سخنوران، مدرسان و استادان، وکلا، مبلغان دینی و روزنامه نگاران را هم می توان به آن اضافه کرد.
۲.هوش منطقی-ریاضی
حتما شنیده اید که می گویند بچه های ریاضی، فلسفه و قدرت استدلال قوی دارند.دلیل این امر همین هوش منطقی-ریاضی است که باعث شده اینگونه افراد علاوه بر اینکه خوب می توانند حساب و کتاب کنند و عملیات های ریاضی را انجام دهند، خوب هم بتوانند استدلال کنند و روابط علّی و معلولی را درک کنند.رشته های مهندسی، حسابداری، نظریه پردازی، برنامه نویسی کامپیوتر و فلسفه در این هوش کاربرد زیادی دارند.اگر چنین هوشی دارید این مشاغل را انتخاب کنید.
۳.هوش فضایی (تصویری)
کسانی که برای هر چیزی یک تصویر ذهنی ایجاد می کنند و می توانند همه چیز ، حتی فکر ها را تجسم کنند حتما دارای هوش فضایی هستند.
آنها تفکر سه بعدی دارند و می تونند تصورات خود را با جزییاتش روی برگه پیاده کنند.مثلا : می توانند قلبشان را که پا در آورده و دارد این طرف و آن طرف می رود و کارهایی را که می تواند انجام دهد را تصور کنند.اگر هوش تصویری دارید بهتر است بروید  معلم، نقاش، ملوان، عکاس،صفحه آرا و یا تصویر ساز شوید.
 ۴.هوش جسمی-حرکتی
این گونه افراد یک دقیقه هم نمی توانند آرام بگیرند، دایم در حال جنب و جوش هستند انگار زمین میخ دارد و همه چیز عیب! همه اشیاء و وسایل اطرافشان را دست کاری می کنند، می خواهند همه چیز را کشف کنند (شاید هم خراب !) این گونه افراد کنترل زیادی بر روی حرکات اعضای بدن خود دارند برای همین انجام دادن حرکات موزون و یا ظریف برایشان بسیار راحت است.جراحان، صنعتگران، هنرمندان (تیاتر های پرحرکت)، مکانیک ها و ورزشکاران حرفه ای معمولا دارای هوش جسمی-حرکتی هستند.
۵.هوش موسیقیایی
اصلا قرار نیست که فقط خواننده ها و نوازنده ها این هوش را داشته باشند بلکه همه کسانی که به زیر و بم آهنگ های مختلف آنقدر حساس اند که معمولا می توانند آنها را تقلید کنند یا متوجه ریتم آن شوند، هوش موسیقیایی دارند. این گونه افراد می توانند دو صدا را که تن یکسانی دارند را به راحتی از هم تشخیص دهند.آنها معمولا برای هر کار خود یک موسیقی متن دارند و ....کابرد هوش موسیقیایی در آهنگ سازی، نوازندگی، خوانندگی و خود موسیقی بسیار مهم است.
۶.هوش میان فردی
افرادی که روابط عمومی خیلی بالایی دارند، خوب ارتباط برقرار می کنند و خیلی خوب هم آدم ها و احساساتشان را درک می کنند، یعنی می توانند از روی حرکات و رفتارشان ذهن آنها را بخوانند و دردشان را بفهمند هوش میان فردی پر رنگی دارند.آنها در زندگی خانوادگی خود (در رابطه با همسر) و حتی تربیت فرزندانشان هم موفق تر از بقیه عمل می کنند.شما اگر می خواهید هوش میان فردی خود را تقویت کنید، بهتر است در جمع ها و گروه های مختلف عضو شوید و با آنها در بیشتر موارد تبادل نظر کنید، با آنها هم صحبت شوید اما بیشتر سعی کنید بیشتر گوش بدهید تا حرف بزنید. با هوش میان فردی بالا شما می توانید مشاور مدارس یا خانواده، معلم، پزشک، فروشنده، مددکار و یا روانشناس شوید.
 ۷.هوش درون فردی
درک همه دنیا یک طرف، درک خود هم یک طرف.این که آدم بتواند خودش، احساساتش یا استعدادهایش را درک کند و به خود شناسی برسد بسیار مهم است که هر کسی نمی تواند، جز آنهایی که هوش درون فردی بالایی دارند.این دسته آدم ها مستقلند و نقاط ضعف و قوت خود را می شناسند و در واقع خودشان را کاملا کشف کرده اند.روان شناس، انسان شناس، روحانی، روانکاو و متخصص الهیات شدن بهترین شغل ها برای این گروه است.
۸.هوش طبیعت
در ابتدا تنها هوش های بالا شناخته شده بود ولی بعدها گاردنر این هوش را هم به انواع هوش هایش اضافه کرد تا کامل شوند.هوش طبیعت در آدم هایی وجود دارد که توانایی فهمیدن طبیعت و درک الگو های آن را دارند و به راحتی با آن ارتباط برقرار می کنند و از کار کردن در آن لذت می برند.کشاورزی، گیاه شناسی، بومی شناسی، نقاشی، ورزش هایی مثل کوهنوردی و عکاسی در طبیعت، نشان از هوش طبیعت است.
و البته نمیدونم میدونید یا نه؟ که مفهوم "آرم سمپاد" هم بر مبنای همین نظریه است. یعنی اون هشت تا فلش به معنای همین هشت هوش است.
حالا شما فکر می کنید که :
 کدوم هوش در شما قوی تره و بر بقیه ی هوش هاتون تسلط داره؟؟!!!